Wat u moet weten over vochtregulatie

vochtregulatie

Het niet beheersen van de vochtniveaus in uw huis kan bijdragen aan tal van problemen. Wanneer de vochtigheidsgraad in huis te hoog is, versnelt het de groei van schimmel en meeldauw, vermindert het de efficiëntie van verwarming en koeling en creëert het een aantrekkelijke omgeving voor ongewenste plagen. Het is absoluut noodzakelijk dat alle huiseigenaren een strategie voor vochtbeheersing ontwikkelen om deze problemen te voorkomen.

1. Gok niet alleen naar de luchtvochtigheid

luchtvochtigheid

Om het vocht in huis goed onder controle te houden, moet je de luchtvochtigheid in de lucht goed in de gaten houden. Volgens, het energie-efficiëntieprogramma van het Amerikaanse ministerie van Energie, moet de luchtvochtigheid in een huis binnen het bereik van 30 tot 50 procent vallen. Een hygrometer is een goedkoop hulpmiddel dat u kunt kopen om de luchtvochtigheid in elke kamer te controleren. Er zijn ook thermometers beschikbaar die zowel temperatuur als vochtigheid weergeven.

2. Vochtbeheersing is een must voor de gezondheid van het gezin

Het niet beheersen van de vochtniveaus in uw huis vormt een aanzienlijk gezondheidsrisico voor uw gezinsleden en huisdieren. Micro-organismen gedijen goed in vochtige omstandigheden en kunnen de luchtkwaliteit van uw huis aantasten. Door vocht te verwijderen, vermindert u het aantal allergenen in huis, inclusief schimmels en huisstofmijten. Het beheersen van het vochtgehalte in huis is een must voor mensen met allergieën en astma. Omdat te veel vocht ook ongedierte aantrekt, kunnen u of familieleden gezondheidsproblemen krijgen als gevolg van verontreinigingen die door ongewenste insecten en knaagdieren in het huishouden worden verspreid.

3. Het vinden van de oorzaak van te veel vocht kan een uitdaging zijn

Het regelen van de luchtvochtigheid in een huis begint al in de ontwerp- en bouwfasen van een nieuwbouwproject. Wanneer een woning ventilatieproblemen heeft of de bouwmaterialen die in de bouw worden gebruikt, de opbouw van vocht stimuleren, is de kans groter dat zich problemen met hoge vochtigheid voordoen. Huisreparaties die niet onmiddellijk worden aangepakt, kunnen ook bijdragen aan vochtproblemen. Loodgieterslekken kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het vochtniveau stijgt. Als u de oorzaak van te veel vocht niet zelf kunt achterhalen, neem dan contact op met een professional voor hulp.

4. Kelder kan de schuld zijn

Elk type ondervloer, zoals kelders en kruipruimtes, is vatbaar voor hoge vochtniveaus. Grondwater kan gemakkelijk binnendringen door scheuren of gaten in de keldermuren. Bepaalde materialen die in kelders worden gebruikt, zoals betonblokken, zijn ook erg poreus en absorberen water wanneer ze worden blootgesteld. In een kruipruimte kan een dampscherm worden neergelegd om te voorkomen dat grondvocht de ruimte binnendringt. Om water in de kelder te voorkomen, is een methode die wordt gebruikt om de grond weg te hellen van de fundering van het huis. Regenpijpen kunnen ook uit de buurt van het huis worden verlengd om de fundering te beschermen.

schuld zijn

5. Verwijder de vochtigheid niet helemaal

Raadt een minimumvochtigheid van 30 procent aan, omdat niet genoeg vocht in de lucht lichamelijk ongemak kan veroorzaken. Sinusproblemen kunnen zich ontwikkelen en u kunt merken dat uw keel krassend aanvoelt. Je huid kan droog en jeuken. Gebarsten lippen komen ook vaker voor als de lucht te droog is. Bovendien kan een lage luchtvochtigheid elk type houten meubel en bouwmaterialen in uw huis beschadigen. Krimp kan optreden samen met structurele kromtrekken.

Article by Wibe Consten

Leave your comment